Szoboszlóért küzdünk

Visszaélések Hajdúszoboszlón

Szól a Cenzor: Vétó

2018. június 18. 13:18 - Szoboszlóért küzdünk

Hajdúszoboszló első emberét nem érdekli a városban lakók, tevékenykedők véleménye. Ő - mert megteheti -, nemes egyszerűséggel fittyet hány a hajdúszoboszlóiak  kritikáira, és megpróbálja törölni a neki nem tetsző hozzászólásokat. Jó reggelt, ez nem az '50-es évek! Van egy rossz hírünk drága Polgármester Úr, az internet világában a írás nem száll el. Az írás megmarad, és tű éles.
censor.jpg
Elhallgattatták
A Mi Hajdúszoboszlóért facebook oldalon az alábbi kis közlemény jelet meg, erre reakcióként alább olvasható a Hajdúszoboszlóért küzdünk csapatának nyílt levele dr. Sóvágó László polgármesternek címezve:
"Vélemény, vádaskodás, kérés, magyarázkodás, törlés, tiltás.
Tegnapi nap polgármesterünk, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület oldalán, szokásához híven a kormányt bíráló cikket posztolt.
Egy olvasó erre reagálva megjegyezte, hogy miért nem a városunk dolgaival foglalkozik a városvezetés inkább, odafigyelve az elkövetett hibákra és a lakók felől érkező kritikákra (1), ezt igazolva bemásolt egy néhány napja az interneten keringő, a fürdő előtti káoszt bemutató blogspot-ot. Erre polgármester úr ahelyett, hogy megcáfolta volna a benne írottakat, –nem is lenne egyszerű- inkább erős célzást tett arra, hogy szerinte kinek az irománya ez a név és arc nélküli kritika (2). A célzás rólunk szól, a Modern és Innovatív MI Hajdúszoboszlóért Egyesületről. Őszintén, mi is írhattuk volna, mert a leírtak objektívek és a valós helyzetre világítanak rá, de mint az ismeretes, MI név és arc nélkül még soha nem jelentettünk meg semmit (sem az egyesület nevében, sem a tagok civilként) és ehhez a jövőben is tartjuk magunkat. Számunkra a szemtől szembeni nyíltság, őszinteség elvárás. A második utalást követően (3) illedelmesen kértük a polgármester urat, hogy fejezze be ezt a felelőtlen vádaskodást (4), amire magyarázkodás és tagadás lett a válasz (5). Részünkről kicsit mulatságosnak tűnt, de gondoltuk, célunkat elértük, jó útra terelődött a történet.
Néhány perc múlva letiltás és a hozzászólások törlésére került sor. Cenzúra lépett érvénybe, a saját baklövésük és a kívülről érkező igaz gondolatok fölött, nem a valós gondolatoknak, hanem csak a számukra kedvezők maradhatnak láthatóak. Ezt azért tettük most közzé, mert a mai napon megint kaptunk olyan visszajelzést, hogy nekünk tulajdonítják az említett blog szerzői jogait. Tudjuk, nehéz olvasni ezeket a véleményeket és még nehezebb elfogadni azt, hogy rajtunk kívül egyre többen vannak, akik másképp gondolják a helyes utat. Nekünk pedig azt nehéz elfogadni, hogy így működik a szólásszabadság városunkban. Aki kérdést tesz fel, rámutat az igazságra vagy számon kéri a hazugságot, azt törlik az írásaival együtt. Ítélje meg mindenki maga, ha valaki így viselkedik a jelenben, mit várhatunk tőle a jövőben?
Sem a profil alatt megjelent gondolatok, sem a blogspot cikk nem a mi írásunk. Véleményét valamennyi tagunk arccal, névvel vállalja. Kérjük polgármester urat, kerülje el a felelőtlen vádaskodást! Köszönjük!"
Tisztelt dr. Sóvágó László polgármester úr, és vazallus csapata!
Sikerült elérni a célunkat, hogy minél több hajdúszoboszlói megtudja, milyen visszaélések történnek a városban. A  blogbejegyzést már majdnem 20 ezren olvasták, és több mint 1500-an lájkolták a facebookon. A cikk megszületéséhez semmi köze a Modern és Innovatív MI Hajdúszoboszlóért Egyesületről, de semmilyen más egyesületnek és pártnak sem. Nekünk csak egyszerűen igazunk van. Ugye milyen bosszantó drága polgármester úr! Járunk a hajdúszoboszlóiak között, elvegyülünk a tömegbe, és megkérdezzük az embereket. Próbálunk jó példát adni Önnek és vazallusainak, a nagy melegben a légkondicionált irodát érdemes néha felcserélni a hajdúszoboszlói flaszterre, Akkor talán nem születnének elvetemült elképzeléseik várossal kapcsolatban , és átéreznék az emberek problémáit. 
Tisztelt Polgármester Úr! Mi nyitott szemmel járunk, és higgye el, mindenhol ott vagyunk. Figyelünk a legapróbb rezzenésekre is. Ott vagyunk a Hivatalban, az orvosi rendelőkben, a fürdőben, a közmunkások között, a főtéren, az éttermekben. Nem csinálunk mást, csak írunk. Megírjuk az esetleges visszaéléseket, a gyanús kis ügyleteket, az elpuskázott lehetőségeket, a rossz vezetést. 
Miért név nélkül születnek a cikkek a blogon? Oh, arra önök sokkal jobban tudják a választ. Mert a fenyegetés,a gondolatbeli gumibot ott lebeg mindannyiunk feje felett. Vannak akik megélhetésüket, mások az állásukat, egzisztenciájukat féltik. Ezért maradunk mi csak egy ember a 23781 hajdúszoboszlóiból, és továbbra is Hajdúszoboszlóért Küzdünk! 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szoboszloert.blog.hu/api/trackback/id/tr5614055792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.21. 18:20:12

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása