Szoboszlóért küzdünk

Visszaélések Hajdúszoboszlón

Sóvágó: „Amit ma mondok, azt úgyis letagadom holnap!”

2019. július 23. 12:06 - Szoboszlóért küzdünk

Szó szerint ez a mondat hagyta el dr. Sóvágó László hajdúszoboszlói polgármester ajkait, miközben egyik be nem tartott ígéretére figyelmeztették a városvezetőt. Ha jönnek az őszi önkormányzati választások, ahol ígéretek halmaza hangzik majd el a város felé tudjuk, hogy Sóvágótól mit várhatunk, ha az eddigi tevékenysége nem lenne elég bizonyíték alkalmatlanságára. Sajnos az ámokfutás jelenleg is zajlik, újabb és újabb felelőtlen döntések születnek, és Hajdúszoboszló ennek következtében stagnál, visszafejlődik. Alig vannak már turisták, minden kihalt, mint Csernobil után Pripjaty.

sovigo.jpg

a végig megyünk Hajdúszoboszló frekventáltabb utcáin, erőnek erejével zúdul ránk a panaszáradat. Panaszkodnak az árusok, a boltosok, a vendéglátósok, és a hajdúszoboszlói lakosok. Mi történt itt? Kevés a bevétel, rosszul lettek pozícionálva az egyes elárusítóhelyek, nincs már meg az a klasszikus hangulat, amiért Hajdúszoboszlót választottuk pihenőhelyül. Mindez köszönhető egy tehetségtelen városvezetőnek, Sóvágó Lászlónak, és a hozzá közelálló megélhetési politikusainak. Hogy ez a mondat mennyire igaz, arról beszéljenek a tények. Tény az, hogy egy „turisztikailag kiemelt övezetben” működik jelenleg az óriáskerék, Szoboszló Eye (London Eye, azaz London szeme egy 135 méter magas óriáskerék, mely napjainkban szimbólummá vált az angol fővárosban). Egyesek szerint jó, mások kevésbé szeretik. Azonban dr. Sóvágó László korábban kijelentette, a város közepén nem engedélyez egyetlen egy vidámparki játékot sem. Ehhez képest megépült az óriáskerék. Egy 2018-as szerződés szerint a Damjanich utcáról azért kellett egy több évtizede vidámparkot üzemeltető vállalkozónak elköltözködnie az eldugott, elárvult Gábor Áron utcára, mert a látvány állítólag rontotta a városképet. Azonban egy másik vállalkozó, aki Sóvágó holdudvarába tartozik, valamilyen megállapodásnak köszönhetően óriáskereket üzemeltethet a város közepén. Nincs ezzel a játékkal baj, talán sokaknak örömet is okoz a játékszer, de nem mehetünk el szó nélkül a Sóvágó féle kettős mérce mellett.

67154149_733880620400241_5483295286929391616_n.jpg

Sajnos Sóvágó polgármesterkedése idején folyamatosan ebbe a kettős megítélésbe botlunk. Tönkretesz egzisztenciákat egyik oldalról, viszont a barátainak, hozzá közelállóknak, vele egy követ fújóknak szinte mindent megenged. Akár ugráló várat is telepíthetnek „turisztikailag kiemelt területen”. Miközben tavaly előtt a Szent István parkból a polgármester elkergette a bazárosokat, aközben a park parkolójának helyén egy másik vállalkozó - aki egyébként tagja a városfejlesztési és mezőgazdasági bizottságnak -, a várostól 15 millió forintért bérel itt területet. Mivel ő tagja Sóvágó féle társaságnak, ő felállíthatja a bódéknak sem igazán nevezhető létesítményeit, amelyek eltakarják Hajdúszoboszló egyik szimbólumát, a harangházat. De neki sem megy a „biznisz”, hiába gondolták ennek ellenkezőjét.  A kettős mérce itt is világosan látszik! Parkolóhely viszont egyre kevesebb van a városban, amely egyre égetőbb kérdés. Felvetődik a kérdés: vajon ez lenne az európai színvonalú városkép, és településrendezés? Nem is beszélve a napvitorláknak nevezett, háromszög alakú „óriáspelenkákról”. Mintha csak nagymosást tartanának a város kellős közepén. Ez lenne a szint? Ez lenne a nagy modern újítás? Bizony elgondolkodtató. Fejetlenség, káosz, zűrzavar. A Szent István parkot helyenként felveri a gaz, ami a „nagy hűtőmágnes” előtt is jól látható.

66504920_438480160215150_6787747859123929088_n.jpg

Tavasz végén, nyár elején írtak ki pályázatot Streetfood elárusítóhelyekre. Voltak nyertesek, azonban megvalósítás nem történt. A nyerteseknek sem érte meg? Vajon miért nem nyitottak ki? Pedig a vaskos bérleti díjat megfizették. Valami tehát nincs rendben. Rengeteg kérdés fogalmazódik meg a hajdúszoboszlói polgárokban.

Bízzunk abban, hogy egyszer válaszokat is kapunk. Bár holnapra úgyis letagadják!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoboszloert.blog.hu/api/trackback/id/tr714976434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása