Szoboszlóért küzdünk

Visszaélések Hajdúszoboszlón

Így talicskázták ki a közpénzt Sóvágóék Hajdúszoboszlóról

2019. október 08. 08:46 - Szoboszlóért küzdünk

Csupán a jéghegy csúcsa az a közpéntalicskázás, amit Sóvágó derék embere, Marosi György a költségvetési bizottság vezetője vitt véghez az elmúlt években. A polgármester tudta, és hathatós közreműködésével. Ma Holoda Attila mögött sorakozik fel ez a társaság, akik törvénytelen eszközöktől sem riadnak vissza, ha az adófizetők pénzéről van szó.

penz.jpg

A reflektorfényben ez alkalommal a Hajdúszoboszlói Sport Egyesület (HSE) áll, melyet jelenleg is vizsgál az MLSZ (Magyar labdarúgó Szövetség) költségvetési csalás alapos gyanúja miatt. A HSE elnökségi tagja az a Marosi György, aki jelenleg is vezeti papíron az Összefogás Hajdúszoboszlóért és  Jövőért egyesületet. Látszólag ugyan kiebrudalták Sóvágóék, mert személye kínos lett a sok botrány miatt, a valóságban viszont: összenő az, ami összetartozik. Legalábbis ha pénzről, és a hatalom megtartásáról van szó. Nézzük tehát, hogyan "tolták ki" Sóvágóék Marosi Györggyel a sportra szánt közpénzt.     

A hírek szerint a Hajdúszoboszlói Sportegyesület 2017/ 2018. évi sportfejlesztési programjában a valóságnak nem megfelelő adatokat szerepeltetett. Ezáltal a Magyar Labdarúgó Szövetséget megtévesztette, valamint egyik edzőjét jogtalan anyagi előnyhöz juttathatta. Ez az ember nem volt más, mint Kiss Zoltán – aki Marosi György Csongor rokona – akit mint U-7-es edzőt tüntették fel, aki több éve foglalkozott utánpótláskorú játékosok nevelésével. A valóságban a HSE megyei III.-ban szereplő felnőtt csapatának volt az edzője, gyerekekkel soha nem foglalkozott. Többen kifogásolták Sóvágó László polgármesternél Kiss Zoltán sportbizottságba való beválasztását, valamint azt is, hogy Kiss Zoltán nem rendelkezett semmilyen sportszakmai végzettséggel. Sóvágó László azonban meg sem hallotta a kifogásokat, szerinte jó ember került a posztra, és törvényesen lett megválasztva. Tehát a polgármester mindenről tudott és beleegyezett. Erre azért volt szükség feltehetően, mert a sportért járó TAO támogatásokat belső emberekkel tudták saját maguknak kijátszani.

Az interneten http://hsefoci.info/?page_id=8983 most is megtalálható az a TAO pályázat, amelyet marosi György nyújtott be, és ami hemzseg az ellentmondásoktól. Az előző években a szakképzetlen edzők feladata és munkakörük megnevezése a pályázatban foglaltak alapján megváltoztak. Nyilván valóan azért, mert szakképzetlen embereket már nem lehetett alkalmazni az egyesületben, azonban senkit nem rúgtak ki, csak átnevezték a feladatokat. Kellenek a bennfentesek! Az addigi 60 óra helyett 160 órát dolgoznak a pályázati anyag szerint ezzel szép summát tudtak lepapírozni a költségvetési szervek felé (pályázat 18. oldala).  A főállású, napi nyolc órás munkaviszony mellett hogyan dolgozhatott 9 fő az egyesületben havi 160 órát, 1 fő 140 órát, 1fő 120 órát? Sehogy. Pláne úgy, hogy a gyerekek délután, iskola után végzik a sporttevékenységet. Viszont ennek alapján számolták el a munkabért. Arról nem szól a fáma, kinek mennyit kell visszaosztani, és Sóvágóéknak visszajuttatni.

Továbbá az U-14 és U15 korosztályban ugyanazon lányok szerepelnek játékosként. Így ismét több TAO támogatást lehet felvenni a költségvetésből, és máris ki lehet játszani sajátos módon a „Sóvágó haveroknak”. Nem kevés pénzről van szó, és ez csak a hajdúszoboszlói sport. A 2018/2019. évre megítélt 35.692.979.-Ft utánpótlás nevelési támogatás szép kis summa, amiből a nagy részét a fent említett maffiamódszerekkel viszonylag könnyen el lehet lopni. A pályázat szerint jelenleg 389 gyerek sportol a Hajdúszoboszlói Sport Egyesületben, ha valaki összeadja a számokat a pályázati anyag 19. oldalán. Nem sok ez egy kicsit? Ezzel Hajdúszoboszló lenne a legsportosabb város. A létszámmal más helyen is bajok vannak. Bizonyos csapatokhoz 11, 16 fő játékost írtak be. Azonban a jegyzőkönyvek is bizonyítják, hogy a létszám nem volt több 8-9 főnél. Véletlen elírás sorozata lenne a Marosi által beadott pályázat, vagy a pénztalicskázás egyik lehetséges forgatókönyve?  És ez csak a jéghegy csúcsa lehet. Ha igaz az utóbbi, ki tudja, milyen piszkos ügyek terhelik még ennek a csapatnak, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért lelkiismeretét?

Ne legyenek illúzióink, a Holoda-Sóvágó tengely Marosik és egyéb képviselők hathatós közreműködésükkel tovább folytatják majd a megkezdett kártékony munkát. Most a hajdúszoboszlóiaknak kell róluk ítéletet mondani, később majd a bíróságnak.  

Néhány bizonyíték:

Végzettség nélküli munkatársak:

munkatarsak.jpg

Kifizetett pénzek:

penzek.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoboszloert.blog.hu/api/trackback/id/tr8115208752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása