Szoboszlóért küzdünk

Visszaélések Hajdúszoboszlón

Zajos koncerttel avatták fel a nyugiparkot!

2018. július 04. 15:13 - Szoboszlóért küzdünk

3.jpg

A polgármester, Sóvágó László által csak nyugalom szigetének aposztrofált Szent István parkot igazi buli hangulattal adták át. De valahogy senki nem volt elégedett a közönség soraiban. A legtöbben a parkot, a városvezetés új elképzeléseit szapulták. Mit mond az utca?

Van bőr a borosta alatt

Miközben dr. Sóvágó László facebook oldalain a legjobb színben igyekszik feltüntetni a park átadó ünnepségét, aközben aki ott volt a téren, hallhatta a nagyszámú elégedetlenkedő hajdúszoboszlóiak véleményét.  Sóvágó úr kinyúlt csíkos pólóban, farmerban, és fehér edzőcipőben lépett a színpadra. A látvány sokat látott embereket is sokkolt, no persze lehet a város első embere olykor laza, sportos, de soha nem lehet igénytelen. Nos, az igénytelenség ez alkalommal nemcsak a város élén nyújtott tevékenységében mutatkozott meg, hanem az öltözékében is, melynek különös pikantériát adott a finom borosta. A téren valóban sokan jelentek meg, de őket kevésbé a park, vagy Sóvágó beszéde mozgatta meg, mint inkább a Kossuth díjas, és kiváló Demjén Ferenc. (Egyébként ajánljuk figyelmébe polgármester úrnak a városi fúvós zenekar tagjait, akik szépen, alkalomhoz illően fel tudtak öltözni.) A koncert előtt az elégedetlenkedők mondták a magukét, többek között olyan hangokat lehetett hallani, hogy mik ezek az UFO-k (állítólag darabja 2 millió forint volt) a téren, illetve milyen rossz a vízelvezetés. Nem mellesleg a „gyönyörű” park sarkánál egy gödör is tátongott, ugyan próbálták leplezni ezt a szépséghibát, de nem sikerült jól az álca. Óvatosabban kellett járni azon a részen, nehogy valaki beleessen.36333963_863906240465477_3458273891116384256_n_1.jpg

Ének az esőben (és a sárban)

A programot a szakadó eső is nehezítette: erre is többen megjegyezték, hogy még az ég is sír az átalakítások és a bazárosok tönkretétele miatt. Ami viszont nagy probléma, és a 80 milliós park összecsapott, átgondolatlan megvalósítására jellemző, hogy állt a sár a járdán. Nincs járdaszegély beépítve, elégtelen a vízelvezetés, amely a későbbiek folyamán sok 100 ezer forintos, ha nem milliós javítási költségeket eredményezhet. Tehát nemcsak használhatatlan a park, hanem összecsapott, „kókány” munka is egyben. Estefelé a parkban lézengő néhány ember padok híján új ülőalkalmatosságot talált. Manapság divatos lett a települések nevét nagy és látványos betűkkel kirakni. A Szent István parkban is van egy ilyen, a fiatalok erre szoktak kiülni, kivilágítás híján ezek a betűk másra nem is alkalmasak.

Polgármester: nem érdeklik a fürdővendégek!

Az igénytelenség tovább folytatódik, a pólós farmergatyás, edzőcipős polgármester új tervekkel készül még tovább borzolni az amúgy is paprikás hangulatú hajdúszoboszlóiak idegeit. Sóvágó László ugyanis bejelentette, elveszi a fürdőtől a József Attila utcai napozó teljes területét, és már várja is az építő javaslatokat a terület hasznosításával kapcsolatban. (Jellemző rájuk, hogy először elveszik, utána hasznosítják a teret. A bazárosokkal is így bántak el, először kirúgták őket a Szent István parkból, utána találtak nekik helyet. Előbb az erő, a rombolás, utána a gondolkodás, nem lehetne ezt megfordítani?) Máté Lajos és Marosi György Csongor képviselők már dörzsölhetik a tenyerüket, hogy újabb vaskos húsdarab juthat számukra a húsosfazékból. Jó étvágyat kívánunk, csak nehogy elrontsák a gyomrukat a következő választásokig. Ezt a tervet Sóvágó addig akarja nyélbe ütni, amíg ő van a város első emberének székében.  Azt ugyan nem tudja ez a derék, divatdiktátornak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető polgármester mit is kezdjen a területtel, de a fürdő igazgatójával is szembe megy, ha kell. Mert Ő megmutatja! A fürdő igazgatója szerint 600 ember helyét, nyugodt pihenését, gyógyulását veszélyezteti ez az újabb akció. Sóvágó hajthatatlan, és kemény – legalább is azt szeretné mutatni – azt mondta, nem érdekli az sem, hogyha a Malom sorról kell a vendégeknek besétálni a fürdőbe. Nos, drága polgármester urat, a csend és a nyugalom szorgalmatos őrét, a gyógyulni vágyók biztonságáért aggódó első embert ennyire érdeklik azok, akikből a város él. Ő csak le akarja rakni a névjegyét. Meg akarja koronázni eddigi munkásságát, hogy amikor majd távozik, öreg napjaiban büszkén veregethesse a mellét: ezt én csináltam ám!

Rokkantparkoló lezárva

725568_thumbnail.jpgA fürdővendégek sorsa mennyire nem érdekli a polgármestert és vazallusait nemcsak ez a kis elszólás bizonyítja. Új terv, hogy Máté Rendezvényszervező Lajos gasztro-játszóteret akar a fürdő elé létrehozni. Ő a Rendezvényszervező, akinek mindent lehet a parkban. Szándékuk szerint ki akarják tiltani a jog és a hatóság erejével a fürdő elől az autókat. Ami azért is aggályos, mert a gyógyfürdőbe sok mozgáskorlátozott érkezik, akik így még nehezebben tudják majd megközelíteni a fürdőt. Máté Lajos amúgy is hajlamos egyéb rendezvénye idejére is lezáratni a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat, ha lenne fekete terepjárója, biztos beállna vele a bevásárlóközpont rokkant parkolójába.

Azonban egy másik kérdés is felvetődik: hol fognak ezután dolgozni a parkolók lezárásának köszönhetően a „vendégfogó hiénák”? Erről talán Németi Attila Sándor képviselőurat kellene megkérdezni, aki a képviselői szék előtt maga is dolgozott vendégfogóként, majd a jó szolgálataiért cserébe maga is bekerülhetett dr. Sóvágó László vazallusainak körébe. Ennek következtében régi, elavult Volgswagen Passatjat, új, korszerű Jaguárra cserélte. Mégiscsak egy úrhoz jobban illik egy angol gépkocsi. Talán még emlékeznek sokan, hogy Kállai István lemondásával üresedett meg ez a szék, aki megelégelve a visszaéléseket a városvezetés részéről, inkább lemondott. Helyére lépett Németi, aki egyben a Városfejlesztési, Mezőgazdasági Bizottság tagja is lett. Hogy kik vannak még ebben a bizottságban? Természetesen itt van Marosi György Csongor, és Máté Lajos is, és az elnök Orosz János, mindent a városban egymaga építő ember.  

De körvonalazódni látszik egy újabb biznisz is. A városvezetők rájöttek, hogy jó buli lehet a hűtőmágnes. Ha már sikerült egy gigantikus méretűt elhelyezni a parkban, talán megpróbálhatják kicsiben is. A TDM (túrinform) irodában hűtőmágneseket is fognak árulni. Tehát, amiért kiverte a Sóvágó polgármester a bazárosokat a parkból, azt most a saját égisze alatt kívánja működtetni. Már csak arra leszünk kíváncsiak, Hogy a Máté bazárok mellett mikor jelennek meg a Sóvágó pavilonok, bennük a gagyinak aposztrofált árukkal.

Konklúzió!

A polgármester dr. Sóvágó László és a hozzá tartozó Máté Lajosok, Marosiak, Németik stb. csak egyet bizonyítanak, hogy nekik a nép hangja, a hajdúszoboszlóiak véleménye, a hozzánk érkező fürdővendégek egyáltalán nem számítanak. Pedig az önkormányzat képviselőinek legalább fele fizetővendéglátással is foglalkozik. 

Nincs itt nyugalom szigete, nincs itt gyógyulni vágyók paradicsoma, csak önző érdekek, és felforgató, romboló munka!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoboszloert.blog.hu/api/trackback/id/tr9714092903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása