Szoboszlóért küzdünk

Visszaélések Hajdúszoboszlón

Don Quijote, Don Quijote , a szélmalom csak játszik veled!

2020. február 21. 03:51 - Szoboszlóért küzdünk

Sajnos ezt a kicsit félbolond lovag nem veszi észre. De ő legalább becsületes, józan-bolond. Hajdúszoboszló város Don Quijote- járól mindez nem mondható el. Bár vívja a maga egyszemélyes háborúját a testületi üléseken, ugyanakkor nagyon is számító. Apropó; szóltak már Sóvágónak, hogy elzavarták? Nem kér a város a szakértelméből?

1580829198237_images_1.jpeg Laci és Gyuri kettesben

Nem úgy néz ki. Mintha nem tudatosodott volna dr. Sóvágó Lászlóban, hogy vége. Elmondták az emberek a véleményüket, hogy nem kérnek a kétes ügyletekből, a fantazmagórikus tervekből, abból, hogy a komcsi időket idézi meg még mindig a városkép. Az emberek Sóvágót alkalmatlannak találták a feladatra, és finoman szólva is elzavarták. Nagyon megverték. Mégis a volt polgármester most azt bizonygatja a testületi üléseken, hogy jó az, amit éveken át csináltak. Megmagyarázza hiányzó pénzek sorsát, leckét próbál adni demokráciából, sőt időnként a nagypolitika színpadjára is rátéved, ami nagyon rosszul áll neki.

Jön a lidérc Laci!
A neki testhezálló szerep a városi Don Quijote, aki körömszakadtáig küzd, de nem az igazságért, hanem az elveszített hatalomért. Polgármesterként kerékkötője volt a város fejlődésének, miközben közvetlen munkatársait ellehetetlenítette. Az Önkormányzat alkalmazottai fellélegeztek immár, hogy Sóvágónak már csak a szélmalmokra van közvetlen hatása, és nem tud már kirúgással fenyegetőzni. Sóvágó tönkretette egzisztenciálisan a bazárárusokat is, akiknél rengeteg hajdúszoboszlói vállalt munkát. Pont a kevésbé tehetőseket rövidítette meg, miközben most arról beszél, hogy ő a szegények pártfogója. Az árusok is jó bevételt hoztak na városnak, többek között ők tartották el a várost az adóforintokból. Sóvágó viszont ellenük van. Ő csak a pénzlenyúlókat támogatja, és támogatta.

 images_3.jpeg

Nicsak ki röfög itt!
Mert pénzek tűntek el innen is, onnan is. Talán legálisan, talán féllegálisan, de olyan emberek zsebeibe vándoroltak, akik közel állnak Sóvágóhoz. Köztudott, hogy a Városi Sportegyesület ellen hatósági vizsgálat folyik. Vezetője az a Marosi György Csongor, aki igencsak közel állt Sóvágóhoz. Tagadhatatlan, hogy a sportvezér most próbál átsorolni a másik politikai oldalra, de hajdanán, amikor a sportügyekből pénzek tűntek el, még jóban volt a két „úriember”. A HVTV hosszas interjút közölt Marosival, ahonnan minden szépet s jót megtudhattunk, csak azt nem, miért folyik a hatósági vizsgálat. Itt is meglátszik a demokrácia. Az ellenzék is elmondhatja a véleményét a város tévéjében. Egyébként elég furcsa volt a jól megtermett Marosit ebben a pozícióban látni. A saját kondíciója nem tükrözi hivatását, azaz, hogy spotvezető legyen. Pénzeket kezelni biztos jó, de vajon le tudná-e futni a Cooper tesztet? Meghatározott időre hétszer körbe kell szaladni a focipályát. Ránézésre kétszer se menne… Egyébként Marosi Sportember György Csongor volt egykoron Sancho Panza- ja a mi derék jó Don Quijote-énknak, csak hát más idők járnak, más szelek. Másfelé kell kacsintgatni, mert kell a pozíció. Jól látható, hogy Marosi január óta megvilágosodott, megtért, egykori gazdája, Sóvágó nem is nézi ezt jó szemmel. a testületi üléseken farkasszemet néznek, mivel a sor úgy hozta, hogy a két derék ember éppen egymással szemben ül a ˝legutolsó padban˝

screenshot_20200204-200711_maps.jpg

Elő a rozsdás kardot!

Más fegyverhordozók is elpártoltak a jó lovagtól, ők is keresik a helyet, a rést, hol, hogyan lehetne most pozíciót fogni. Azért maradt, aki a végsőkig kitart, az utolsó csatlós,  Máté Lajos, akinek nem hullik alá immár zsíros falat. Mentségére legyen mondva, bajban ismerszik meg a jóbarát. És ő aztán megmutatja mennyire elszánt, vérbeli Kamikazé. A süllyedő hajót is nekivezetné a világítótoronynak, hogy igaza legyen. A csak papíron létező Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért fiktív egyesület facebook oldalán folyamatosan gyalázkodnak, ócsárolnak, nem bírják elfogadni, hogy vége. Elvtársak, már a bunkerből is kifüstöltek benneteket! Érdekesség, hogy az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért  (egyszemélyes) Egyesületnek Marosi György Csongor az elnöke, akinek az  apjának a kocsmájában van az intézmény székhelye. Gondolom Marosi letagadná a múltját, de fognak még csontvázak kihullani a szekrényből….

Játssz inkább a...

Nem vártunk mi mást a derék jó - Don Quijote-tól, hiszen évtizedek óta harcol szélmalmokkal, kerget fantazmagórikus álmokat. Vízionál, hallucinál! Pedig neki is van egy Dulcinea-ja! Hát nem mondja neki a fehér asztalnál, vagy lefekvés előtt, hogy köszönjük Laci, most már játssz mással, mert elvették a játékszeredet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoboszloert.blog.hu/api/trackback/id/tr915461122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása